De geschiedenis van de "Ehzerbrug" bij Almen.... tegenwoordig een populaire oversteek / fotolocatie voor motorrijders en toerfietsers.

Op de plaats van een betonnen boogbrug uit 1930 werd bij Almen in 1946 in het kader van de eerste herstellingen na de oorlog een Callender-Hamiltonbrug aangelegd voor de militaire transporten van de geallieerden tussen Zutphen en Duitsland. De Callender-Hamiltonbrug is een modulair geprefabriceerde vakwerkbrug. Hij werd ontworpen door ingenieur A.M. Hamilton. Het monteren van een Callender-Hamiltonbrug duurt veel langer dan de meer bekende Bailey-brug, omdat deze bestaat uit individuele liggers van gegalvaniseerd staal, vastgeschroefd met stalen bouten, die allemaal koppelinstellingen vereisen.Echter is de Callender-Hamiltonbrug veel sterker en eenvoudiger in ontwerpconcept dan de Bailey-brug en daardoor ook duurzamer. De als tijdelijk bedoelde brug over het Twentekanaal is daar echter altijd blijven liggen en vormt nu een zeldzaam voorbeeld van de wijze waarop kort na de oorlog vele bruggen in Nederland werden hersteld.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mei 2020

In deze voor ons vreemde Corona tijd dragen de leden van Normaal ook mondkapjes...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de liefhebbers.....we kunnen tijdens één van mijn toertjes
even de motoren parkeren om vervolgens te  lopen naar het voetveertje over de Berkel om de fraaie "Staringkoepel" te bezoeken.Echt de moeite waard! 

https://www.natuurmonumenten.nl/…/ve…/monument/staringkoepel